Kurser


Välkomna till Flickorna i kökets kurser där ni får lära er lite allt möjligt inom sockerkonstens värld!

Kursprogram för våren 2017

Kurserna kommer att hållas i Flickorna i kökets lokal i Åsalund, Hillared, ca 1,5 mil söder om Borås.
Alla kurstillfällen vänder sig till såväl nybörjare som lite mer erfarna.

Följande gäller för alla kurser:
 • Inga extra kostnader tillkommer, redskap finns att låna och allt ni skapar får ni ta med er hem! Ett förkläde är bra att ha med sig.
 • Anmälan görs till ann@flickornaikoket.se skriv kursdatum i ämnesraden och namn, adress, samt telefonnummer i meddelandet.
 • Efter anmälan får ni en bekräftelse med en faktura på kursavgiften. Den ska vara betald 1 (en) vecka innan kurstillfället.
 • Vid för få anmälda kan kursen komma att ställas in, betald kursavgift återbetalas naturligtvis.
 • Åldersgräns 14 år.  Blomsterdekorationer
  Måndag 13 mars kl. 17-20
  Kursen kostar 650.- och då ingår fika.
  Max 5 deltagare

  Rosor, kallor och massa andra blommor ska påminna oss om att våren är på väg! Med hjälp av olika utstickare gör vi blommor och använder oss av pulverfärg för att göra blommorna mer verklighetstrogna. Blommorna får ni ta med hem, ta gärna med en plastlåda att förvara dem i annars finns det kartonger att köpa.

  Fylla och täcka en tårta
  Tisdag 21 mars kl. 17-21
  Kursen kostar 800.- och då ingår fika samt att ni får med er tårtan hem.
  Max 5 deltagare

  Jag visar hur man fyller, spacklar och täcker en tårta. Ni får därefter en redan fylld tårta (8-10 bitar) som ni får spackla med marängsmörkräm och täcka med sockerpasta. Vi gör lite enklare blomdekorationer i marshmallowsfondant som ni kan dekorera er tårta med. Tårtan som kommer att vara fylld med hallonmousse och vit chokladfluff får ni sedan ta med er hem. Den går bra att frysa om ni vill spara den till ett senare tillfälle.

  OBS! Fullbokad! Modellering av djur 
  OBS! Fullbokad! 

  Måndag 3 april kl. 17-20
  Kursen kostar 650.- och då ingår fika.
  Max 5 deltagare

  Tama djur i en gullig stil ska växa fram under denna kväll. Ni får lära er grunderna till hur man ”bygger” upp ett djur, en grund som kan användas på många olika typer av djur. Djuren får ni ta med hem, ta gärna med en plastlåda att förvara dem i annars finns det kartonger att köpa.
Möhippa? Kompisgäng? Arbetskompisar?
Är ni ett gäng på 6-10 personer som är intresserade av att ha en kurs? Hör av er så försöker vi fixa ihop nånting! Maila till ann@flickornaikoket.se